Jordskalv i Skåne

Vi vaknade av att hela huset skakade. Anders och jag satte oss i panik upp i sängen, tittade på varandra och skrek i mun på varandra: "Ylva!". Vi sprang in till Ylva och tog upp henne ur sängen. Tanken var att vi skulle ta oss ut, men sedan blev allt lugnt och stilla igen. Först då kom frågorna: "Vad fan var det som hände?". Anders bror var ute och kollade huset från utsidan, men inget syntes utifrån.
Att det skulle ha varit ett jordskalv kändes helt otroligt, det händer väl inte i Sverige?
Tankarna på att något skulle vara fel i huset kändes rimligare. Att värmepannan i källaren skulle ha exploderat kändes mest troligt.

Ylva var bara glad, hon tyckte väl det var roligt att vi kommit in och väckt henne för att leka...

Vi satte på datorn och kopplade upp oss på internet. På sydsvenskans hemsida stod ingenting. På aftonbladet var det stor nyhet: "JORDBÄVNING I HELA SKÅNE". Vidare har sajterna uppdaterats och jordskalvet har mätts upp till 4,7 på richterskalan. Det är det största jordskalvet i Sverige på 100 år, om jag förstod seismologen på tv rätt.


Det här var riktigt otäckt. Skönt att jag ska till jobbet snart så man får annat att tänka på.


Kommentarer
Postat av: Mia

kramar om Skönt att allt är väl med er och att ingen skadades, förstår att det måste varit en hemsk upplevelse dock!

2008-12-16 @ 11:13:01
Postat av: Moa B

shit va läskigt!!

såg ju på tv om det men fattade inte att det var så kraftigt så att man vaknade av det och att husen skakade! tur det inte blev värre. bara Moder Jord som hade lite hicka!

kram! och Gott Nytt!!

2008-12-31 @ 00:40:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0