Smålandsjul

Dan före dopparedan tog vi vårt pick och pack och körde till föräldrarna i Småland. Ylva noterade att de hade ett träd inomhus, men tyckte nog inte att det var så märkligt. Hon hjälpte till att smycka granen, hängde upp små tomtar på de nedersta grenarna. Hon smakade lite på en julkula men tyckte inte den var nå vidare god.

God är däremot maten här, Ylva gillar att bli bortskämd med maten. Ja, vem gillar inte det förresten? Äter med god aptit gör vi. Lite småsur är jag dock, eftersom jag pga mina stenar i gallblåsan inte kan äta vad som helst, och det blir bara mer och mer som jag inte kan äta. Jag klarar iallafall av pepparkakor, det är jag glad för! Men laxen på juldagen fixade inte min mage, så det blev ett gallstensanfall på natten. Jaja, bara lite drygt en vecka kvar till operation....

Nån träning har det förstås inte blivit,om man inte räknar dagens shoppingrunda på Kosta Outlet. Köpte inte så mycket, bara lite kläder till ylva och ett par skor till mig. Skönt med varma skor iallafall. Det är banne mej inte lätt att få tag på, åtminstone inte om man vill ha en någorlunda vettig sula på dem också....

Lillpluttan sover, sambon är ute och fotograferar snön och jag sitter vid datorn. Tror jag ska förflytta mig till sängen en stund istället.

Hoppas ni haft en fin jul, allihop!

Vad är det för fel på folk?

Kanske har ni hört om Adolf Hitler? Det är en treårig pojke, boendes i Amerika. Hans far är inte nazist, han gillar bara tysk historia och förnekar förintelsen. Dessutom har han en stor flagga med hakkors på väggen, och ett stort hakkors tatuerat på armen. Men nån nazist är han inte, nej, han tycker bara att det är dags att folk glömmer det förflutna och ser framåt istället. Nämnde jag att stackars lille Adolf Hitler har en syster som heter Aryan Nation?
När Adolf fyllde tre år beställde pappan en födelsedagstårta från ett bageri. Bageriet vägrade dock att skriva ut pojkens namn på den. Pappan har ingen som helst förståelse för det, och tycker att Amerika ska vara ett "fritt land". Han funderar därför på att flytta. Förmodligen till Tyskland.

Ibland undrar jag vad det är för fel på folk.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4015992.ab


Julfesten

I måndags var det julfest på dagis! Barnen sjöng julsånger för glatta livet, och efteråt bjöds det på korv med bröd, lussekatter som barnen bakat (således med mer eller mindre trevliga tillsatser...) och glögg förstås. Sen var det lek på gården!

Här kommer lite bilder. Hinner inte sortera så det blir lite huller om buller.

Här är alla barnen uppställda för att sjunga. Ylva är en av få utan tomteluva, hon syns i allafall mest i sin självlysande reflexoverall, uppe i frökens famn till vänster i bild.


Här är Ylva med två kompisar. Han i blå mössa är L, Ylvas käresta ;-)



Sen blev det kramkalas - som vanligt!



Ylva och jag



Ylva och Andi


Sen gungade Ylva och charmpojken lite :)

Jordskalv i Skåne

Vi vaknade av att hela huset skakade. Anders och jag satte oss i panik upp i sängen, tittade på varandra och skrek i mun på varandra: "Ylva!". Vi sprang in till Ylva och tog upp henne ur sängen. Tanken var att vi skulle ta oss ut, men sedan blev allt lugnt och stilla igen. Först då kom frågorna: "Vad fan var det som hände?". Anders bror var ute och kollade huset från utsidan, men inget syntes utifrån.
Att det skulle ha varit ett jordskalv kändes helt otroligt, det händer väl inte i Sverige?
Tankarna på att något skulle vara fel i huset kändes rimligare. Att värmepannan i källaren skulle ha exploderat kändes mest troligt.

Ylva var bara glad, hon tyckte väl det var roligt att vi kommit in och väckt henne för att leka...

Vi satte på datorn och kopplade upp oss på internet. På sydsvenskans hemsida stod ingenting. På aftonbladet var det stor nyhet: "JORDBÄVNING I HELA SKÅNE". Vidare har sajterna uppdaterats och jordskalvet har mätts upp till 4,7 på richterskalan. Det är det största jordskalvet i Sverige på 100 år, om jag förstod seismologen på tv rätt.


Det här var riktigt otäckt. Skönt att jag ska till jobbet snart så man får annat att tänka på.


Ystad Saltsjöbad

Vi har haft en helt fantastisk helg på Ystad saltsjöbad. Lyckades boka in varsin massage i sista stund, och det var guld värt! Dock blev väl Andi lite sotis när det var en karl som hämtade in mig på massagen... Att det sedan även var en karl som ropade in honom gjorde väl inte saken bättre ;-)

Trerättersmiddagen på lördagskvällen var underbart god, pumpaknyten till förrätt, lax till varmrätt (Andi åt anka) och pepparkaksparfait till dessert. Och en flaska väldigt gott alkoholfritt vitt vin till det.

Det var ganska mycket folk inne på spa-avdelningen på lördagen när vi kommit, men till största delen var de från samma företag så när de skulle ha sitt lilla jippo på restaurangen fick vi i princip spa-avdelningen för oss själva: varmvattenspool, bubbelpool, bastu och relaxavdelning. Oerhört avkopplande, fantastiskt vackert.

Söndagsmorgonen bjöd på en utsökt frukostbuffé. Jag tror vi satt där över en timme, hämtade nog nytt tre gånger. Inget är så gott som en hotellfrukost.
Efter frukosten relaxade vi, bastade och badade några timmar tills vi blivit ganska mätta på hela spa-grejen. Då checkade vi ut och åkte vidare till en vän i Löderup (en by, långt ute i ingenstans på Österlen.) Vacker miljö, fantastisk utsikt från lägenhetsfönstret och mumsig julefika bjöds vi på där. Tack!

Idag har jag varit ledig, så medan Ylva var på dagis började jag fixa hennes gardiner. Så nu är tyget uppmätt, klippt och redo att sys. I eftermiddag blir det julfest på dagis.

Nu sover Ylva så jag ska passa på att vila jag med.

När blev jag tant?

Idag blev jag kallad "tant" på jobbet. 

"Vi kan ju fråga tanten vad du ska ha för storlek", sa en pojkes mormor och syftade på mig..... TANTEN!? Hon var själv dryga 60 år, och så kallar hon MIG för tant. Pfff. Jag är förolämpad.

Jobb och stress!

Jag kan bara konstatera följande: JAG HINNER INTE MED BLOGGEN samtidigt som jag jobbar. Finns ingen tid över, så bli inte besvikna om det bara kommer något inlägg då och då framöver.

Som jag skrivit tidigare började jag på KappAhl i förra veckan. Första veckan var superstressigt, och jag kände att jag hade noll koll. Men denna veckan har det verkligen varit annorlunda, jag har bättre koll och behöver inte fråga hela tiden. Jag vet vart saker finns, kan svara på frågor från kunderna oftast utan att behöva dubbelchecka med de andra i personalen och det känns helt plötsligt inte alls lika stressigt längre.

Resten av denna vecka har vi 25% på allt i butiken så det är rätt mycket folk, men det går suveränt och trots att det är mycket att göra så tar det inte lika lång tid längre att göra det, vilket gör allt mindre stressigt.

Nu ska jag strax hämta min lilla goding på dagis, hon sover middag där några dagar i veckan och det går toppenbra. Skönt att hon trivs så bra på dagis så att vi inte behöver kämpa med det!

Till helgen blir det SPA, antar att ni inte kunnat missa det ;-) Ser fram emot!!!


Utmanad

Nina utmanade mig för några dagar sedan... Nu är det dags för mig att fylla i nedanstående. Egentligen gillar jag inte sånt här, men eftersom det var Nina som utmanade mig så får jag väl vara snäll och fylla i det ;-) 

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 favoritprogram (jösses, jag ser inte på tv, men ska försöka klämma in några)
1. Dr House
2. The simpsons
3. Inredningsprogram är skoj, vet inte vad de heter bara
4. Family Guy
5. ...
6. ...
7. ...
8....

8 saker jag gjorde igår
1. Gick motvilligt upp ur sängen på morgonen
2. Åt gröt till frukost
3. Shoppade bikini på Twilfit till vår SPA-helg
4. Shoppade KappAhl-kläder att ha på jobbet
5. Handlade mat på CityGross (fy fabian vilken jobbig affär!!!)
6. Lekte med Ylva
7. Lagade nötfärs-rulader fyllda med fetaost och soltorkade tomater
8. Glömde bort att vila

8 saker jag ser fram emot
1. SPA, bara jag och Andi nästa helg!
2. Juldagar hos mina föräldrar i Småland
3. Att se Ylva öppna sina julklappar
4. Att bli av med gallblåsan så att jag kan äta gott igen
5. Att träffa de andra mammorna på adventsfikat hos Minna i eftermiddag
6. Att äta mammas köttbullar på julafton
7. Att våren snart kommer (jo då minsann, tiden går fort!)
8. Att den här dumma listan snart är slut


8 favoritrestauranger
1. Govindas (vegetarisk (vegansk??) restaurang med huvudsakligen indisk mat) i Lund
2. Italia i Lund
3. Kinarestaurangen Panda i Budapest
4. Mediterranian i Lund
5. Restaurangen på Nöjeshuset i Emmaboda
6. (och sen tycker Andi att jag ska ha med "Lilla Pizzan" i Emmaboda)
7. Spisen i Lund är rätt bra
8. Sen kommer jag inte på fler

8 saker på min önskelista
1. En fin, lugn och mysig jul
2. En fungerande dator med en fungerande uppkoppling
3. En köpenhamnweekend med min älskling
4. En vit jul så att Ylva får åka pulka!
5. En julhelg utan gallstensanfall
6. 
7. 
8. 

8 personer jag utmanar
1. Linda W
2. Anna G
3. Rebecca
4. Elin J
5. Tova
6. ...
7. ...
8.  ...

RSS 2.0