Ett negativt inlägg.

Det är på tok för varmt. Jag svettas av att gå på stan, det är inte roligt. Och så blir man trött också. Och måste dricka hela tiden, och när man måste tvinga i sig vätska så är det inte längre gott. Bara tråkigt och äckligt. Dessutom blir man gnällig och negativ.

Okej, något posivit då? Nej. Kan inte komma på något. Skulle möjligtvis vara att jag hittat en outfit till Lisas dop på lördag. Men nej, det var jobbigt det också.

Ylva sover, så det ska jag också göra en stund. Och dricka mer äckligt vatten.




Ps Okej, riktigt såhär illa är det inte. Men ibland mår man bättre av att förlöjliga sina egna känslor lite ;-) Ds

Värme och svett.


33 grader varmt idag, och efter att ha svettats en hel dag trampade jag gladeligen iväg till Nautilus. Spinning stod på schemat och förvånansvärt många hade faktiskt tagit sig från stranden och in i spinningsalen. Och dagens pass var minst lika härligt som förra tisdagens. Svett, svett, svett i mängder. En jäkla massa kämpande och flåsande och efter 55 minuter, ett oräkneligt antal branta, långa backar och många, långa sprinter var vi i mål. Underbart! (Kan heller inte beskriva hur härligt det känns att kunna träna i grupp igen, det har jag inte gjort sedan jag slutade med fotbollen. Och jesus vad jag har saknat det!).

För övrigt köpte jag jordgubbar för 99 kr kilot idag. Det är definitivt prisrekord för min del. Ylva hade vart så duktig på BVC att hon förtjänade en jordgubbsfrossa, och torget där de kostar mindre än hälften så mycket hade stängt. Så det blev konsums dyra, med väldigt goda jordgubbar istället.

Nu lockar sängen enormt mycket.

Poolen!

Jag kunde inte låta bli att köpa den, när jag såg den! Så nu har Ylva världens koolaste kombinerade pool slash bollhav! I eftermiddag blir det poolparty i trädgården med Minna, Martin, Minnas syster, Leia, Charlott, Annie, Gustaf, Partrik och Anna. Och så jag och Ylva förstås! Ska försöka fota lite då också, men här kommer en del bilder från invigningen igår!

           
    
(Klicka på bilden för att se den i större format)


Snackar hon?




(Vet någon hur man gör så att man kan lägga texten direkt till höger om bilden?)

Träffade en rolig snubbe på torget härom veckan. Ja, en grönsaksförsäljare alltså. Han blev mycket förtjust i min dotter, och frågade om hennes namn. "Hon heter Ylva" svarade jag. "Aah, Ylva. Det kände jag en tjej en gång som hette. Men jag tyckte hon sa att hon hette Elva så hon blev förbannad på mig." sa han. Idag kom vi tillbaka och träffade honom igen. Han kom springande och ropade "Ylva, Ylva, Ylva!". Jag skrattade åt honom och han började prata med Ylva. Han frågade "Hur är läget idag? Är du glad? Tycker du om frukt?". Han väntade ett tag, dröjde kvar med blicken på Ylva. Hon kollade på honom och vinkade. Han sa "hej?". Efter ytterligare några sekunder kollade han upp på mig, och så sa han: "Hon kanske inte kan prata?". Haha. Eeeh, nej....... Han trodde verkligen att ungen kunde svara på hans frågor. Skojigt var det iallafall även om han skämdes lite.

Men det verkar inte helt ovanligt att folk tror att bebisar i den åldern kan prata. Visst, hon kan ju säga "mamma", "pappa" och "tack" men det bygger man inte så många samtal på. I alla fall var vi på City Livs, Ylva och jag, och köpte godis. Kassörskan (en tjej, ca 25 år) började prata med Y. Sa "Hej, lilla tjejen, vad söt du är" och så. Sen frågade hon mig "Snackar hon?". Men det kanske inte är helt självklart? Det kanske bara är jag som tycker det...?

Mycket händer förresten på torget. Eftersom det är lördag idag så var det inte bara frukt&grönt-försäljare utan även diverse hantverkare och liknande. Bland annat en kvinna som hade gjort smycken som hon ville sälja. Jag gick fram och kikade lite. Hade med mig Ylva, i sin fina blå klänning med igelkottar på. Kvinnan pekar på Ylva och säger "Vad söt! Är det en liten pojke?". Visst..... Hon har en blå vagn, och klänningen är förvisso blå den med, men det är ändå en klänning. Och det brukar väl inte pojkar ha? Men visst, han kanske är transa..... 


Shoppingfunderingar

Efter dagens shoppingpass på nästan fyra timmar kan jag konstatera följande:
* Twilfit är den klart bästa underklädesbutiken
* Gina Tricot är grymma på rea
* Change är en överskattad butik

Shoppingrundan har också väckt en del funderingar:
* Varför finns det push up-bh:ar i storlek 60A?
* Varför är det så sällsynt med kupstorlekar från E och uppåt? Efterfrågan bör vara större än de förstår.



Visste ni förresten att MINST hälften av sveriges befolkning har fel bh-storlek?


Tidig är tiden...

Visst fanns det väl en melodifestival-låt som hette så? "Tidig är tiden". Jag har för mig att det var nån Lundell-inspirerad man som ensam på scen med aukustisk gitarr framförde denna låt. Jag minns den faktiskt som rätt bra, jag gillade den, men den vann inte svenskarnas röster. Kom nog nästan sist, tror jag. Måste kolla upp vad han hette och se om jag kan hitta låten igen. Återkommer!

Hur som helst, tidig är tiden! Och det finns INGENTING att göra såhär tidigt. Detta är min sovmorgon, Anders och Ylva är ute på morgonpromenad och jag skulle sova. Men när man vanligtvis går upp kl 6 så är det inte lätt att ligga kvar.. Åtminstone inte när man är hungrig också! Då går man upp, äter lite frukost och sen är man definitivt piggare och kan inte somna ändå. Och sovmorgnar inträffar inte så ofta, man borde ta vara på dem...
Även när jag har Ylva på morgonen så är det svårt att hitta på något att göra. Vi vill gärna vara ute, men det finns ingenting som är öppet! Affärerna öppnar kl 10, mataffärerna kl 8. Men vad gör man kl 7? Det är inte roligt för lilltösen längre att bara sitta i vagnen på promenad, utan hon vill ha saker (läs: människor) att kolla på. Folk att prata med, vinka till, peka på och räcka ut tungan åt! Var finns alla människor kl 7 på morgonen? Förmodligen i bil på väg till jobbet. Eller hemma i sängen och sover. Tråkmånsar! Kom ut och lek!

Nu har jag hittat honom!!! Rolf Carlsson, deltog med låten "Tidig är tiden" i melodifestivalen 2002. Han kom faktiskt trea i tredje semifinalen. Men har har tydligen gjor en del sen dess också. Se mer på www.rolfcarlsson.net! Såhär ser han ut:fotograf: Fredrik Nord (Fotograf Fredrik Nord)

Pizza och 90-talsmusik.



Natten till idag vaknade inte Y en enda gång! Och hon sov ända till kvart i 7. Amazing! Sen blev det bara en tupplur på dagen, så hon var jättetrött redan två timmar innan läggdags, och somnade gott kl 19.

Jag hittade några cd-skivor idag, med musik från 90-talet. Hur kul som helst! Ylva och jag dansade rejält till både det ena och det andra. Bäst är nog Hansons låt "Mmm Bop". Men Jennifer Paiges "Crush" är också rätt dansvänlig.. Sen var det lite Eagle-Eye Cherry och Jennifer Brown bl a. Vad fort man glömmer...

I eftermiddag har jag vart på Nautilus. Det var så himla tungt idag, förstår inte varför. Kanske hade med värmen att göra att det kändes extra tufft. Var i allafall gutt att komma hem och göra pizza sen. Gott med massa rolig fyllning på. ALLT vi hittade i kylskåpet slängde vi på: mozzarella, paprika, oliver, banan, pesto, parmesan, salsasås blandat med tomatpuré, salami och säkert nåt mer som jag glömt nu. Gott blev det.

Nu väntar sängen och imorgon blir det shoppingtur på Nova.


Lax och potatis. Och lite mjölk.

Mumsig lax, potatis och broccoli blev vi bjudna på igår hos Micke minsann. Ylva var överförtjust, och åt glupskt en hel laxfilé! Dock var det vara 2-3 tuggor potatis som slank ner och en och annan bit broccoli. Men lax är ju godast, eller hur?
Idag har jag försökt introducera burkmat igen, men det är INTE poppis alls... Tre skedar åkte tveksamt ner men sen tog det stopp. Hon vägrar alltså fortfarande burkmat. Det smakar inte hemlagat, så är det bara! Och visst, tjejen har god smak. Hemlagat är ju bäst, förstås. (Men lite praktiskt hade det nog varit om man nån gång kunde slänga fram en burkmat.....)

Inatt vaknade hon 6-7 ggr. Det blev inte mycket sömn för mig med andra ord. Men vi har tagit det lugnt idag, promenerat på stan, köpt ett diadem till gammelmormor, en marackas till Y (superskojig, en sån skulle alla ha) och mjölk på konsum. Ekologisk förstås. Varför finns det fortfarande icke-ekologisk mjölk, egentligen? Varför köper folk inte den ekologiska istället. Här i Lund skiljer det åtminstone bara 50 öre/liter på konsum och INGENTING på Malmborgs. Den ekologiska går alltså att köpa för samma pris som den vanliga. Varför köper man då den vanliga? Vad vinner man på det?

Nu ska vi strax ner till farmorn och fira att hon fyller år på lördag. Då får Y äta fiskgratäng och potatismos för första gången. Om hon får smaka på tårtan till efterrätt är dock ännu ej bestämt. Förmodligen inte, det blir nog majskrokar och annat bebismumma istället.

Träning och middagsbjudning

 (bilden är från gerdahallens hemsida)

Spinningen igår var grym på alla sätt. Grymt jobbigt, grymt svettigt och grymt skönt. Det blir definitivt fler gånger! Instruktören var kanonbra, fick alla att ge järnet... Tyvärr ska hon nog inte fortsätta till hösten, men de andra är säkert också bra!

Ikväll är det Anders tur att träna. Skönt att vi har träningen, både för han och för mig. Man behöver lite egentid att rå om sig själv på. Och dessutom behöver man vara stark i kroppen för att orka ta hand om en liten gullunge hela dagarna. Och träning ger extra energi, så är det faktiskt. Det gör att man orkar med allt annat runt omkring, samtidigt som man rensar tankarna lite när man tränar. En annan grej som är bra nu när vi tränar båda två är att vi kan peppa igång varandra; är man trött nån dag och känner att man inte orkar ta sig iväg så påminner den andra om hur bra det känns när man väl är igång. Och det stämmer alltid...

Nu ligger Ylva och sover sin förmiddagslur. När hon har vaknat kommer Martin och Leia för att leka lite. I eftermiddag (när Andi är på gymmet) ska jag och Y till Micke och bli bjudna på middag. Smaskigt! Tror minsann det blir paradrätten, ugnsbakad lax! Inte varje dag man blir bjuden på middag i en studentkorridor..... Får se om Y hittar nåt spännande att leka med, eller lite studentlitteratur att riva sönder kanske?

Äta själv är roligt!





                                                                  
Ylva leker med skeden, äta själv är roligt!


Spinning och tänder.

Ylva läser i reklamen  (Ylva läser reklamen)




Ikväll blir det spinning för första gången på ....hm.. 4 år tror jag. Blir skoj! Och jobbigt, hoppas jag. Ylva får vara hemma och leka med papsen under tiden :-)

Tror gullungen håller på att få en tand till. Hon har ju redan fyra, två uppe och två nere, men är nog en på gång där nere nu. Verkar göra lite ont när hon äter, och hon vill gärna ha en skorpa att tugga på. Dessutom har hon nog haft lite lite feber idag, och det kan man ju få när tandsprickningen är igång.

Funderar vad vi ska köpa till Y i ettårspresent. Hon får ju så mycket saker hela tiden, och hon har alldeles för mycket av både leksaker och kläder (hur kan man låta bli att handla på tok-rean??). Skulle vilja köpa en fin barnfåtölj till henne, men den är hon änsålänge lite för liten för. Kanske väntar och handlar något senare, hon vet ju ändå inte när det är hennes födelsedag. En rejäl pannkakstårta ska hon få iallafall, tösabiten!!

Har suttit och kikat på platsbanken idag. Vet ni nån butik i Lund som söker butiksbiträde/säljare så släng in ett tips till mig! Jag är grym på försäljning...... och väldigt trevlig.

Nä, nu ska jag ta och vila lite också när lillan sover.

Älskade unge..



Testar hur det funkar på bloggen....

Kikar runt och testar.

Min älskade unge!

Testar lite hur det funkar här. Eventuellt kommer jag gå över och blogga här istället, men vill kika runt först....

RSS 2.0