Lax och potatis. Och lite mjölk.

Mumsig lax, potatis och broccoli blev vi bjudna på igår hos Micke minsann. Ylva var överförtjust, och åt glupskt en hel laxfilé! Dock var det vara 2-3 tuggor potatis som slank ner och en och annan bit broccoli. Men lax är ju godast, eller hur?
Idag har jag försökt introducera burkmat igen, men det är INTE poppis alls... Tre skedar åkte tveksamt ner men sen tog det stopp. Hon vägrar alltså fortfarande burkmat. Det smakar inte hemlagat, så är det bara! Och visst, tjejen har god smak. Hemlagat är ju bäst, förstås. (Men lite praktiskt hade det nog varit om man nån gång kunde slänga fram en burkmat.....)

Inatt vaknade hon 6-7 ggr. Det blev inte mycket sömn för mig med andra ord. Men vi har tagit det lugnt idag, promenerat på stan, köpt ett diadem till gammelmormor, en marackas till Y (superskojig, en sån skulle alla ha) och mjölk på konsum. Ekologisk förstås. Varför finns det fortfarande icke-ekologisk mjölk, egentligen? Varför köper folk inte den ekologiska istället. Här i Lund skiljer det åtminstone bara 50 öre/liter på konsum och INGENTING på Malmborgs. Den ekologiska går alltså att köpa för samma pris som den vanliga. Varför köper man då den vanliga? Vad vinner man på det?

Nu ska vi strax ner till farmorn och fira att hon fyller år på lördag. Då får Y äta fiskgratäng och potatismos för första gången. Om hon får smaka på tårtan till efterrätt är dock ännu ej bestämt. Förmodligen inte, det blir nog majskrokar och annat bebismumma istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0