Ylva, min Ylva...



Hon har så härliga uttryck, fina funderingar och allmänt roligt sätt att snacka på, min lilla tok-dotter. Har skrivit ner lite citatgodis från den senaste tiden. Jag tänkte dela med mig av några godingar:

Vi tittar på Pippi-filmen där Tommy och Annika och alla de andra barnen kommer till Villa Villekulla för att besöka Pippi i julensamheten. De har med sig paket och några bär på brinnande facklor i mörkret. Ylva säger förståndigt:
- "Dom har tändstickor! Då måste man vara försiktig!"


Eller ta den gången när jag hade två tofsar i håret, och Ylva ville ha detsamma. Inte bara för att jag hade det, utan även för att hennes kompis på dagis, Manda, brukar ha likadant. Hon tyckte det var så häftigt med tofsarna öch när hon sprang fram till spegeln och såg sig själv utbrast hon:
- "Titta mamma! Fiiiint! Manda har också tof......" och så stannar hon upp och funderar en stund på vad tofs kan heta i plural innan hon mycket nöjd avslutar meningen:
- "-TOFFLOR!!"


Och alla underbara ord hon konstant säger fel på:
Pippi Rumpstump (istället för Långstrump naturligtvis. Jag måste sluta kalla Y för min lilla rumpestumpa..)
och Ambulansgång istället för balansgång. Det låter ju så likt!


Har jag berättat om den gången jag frågade vad hon ville dricka? Hon svarade bestämt:
- Jag vill ha prickigt vatten!
- Prickigt vatten? Vad menar du? undrade jag.
- Gammelmormor dricker det! förklarade Ylva.
Hänger ni med? Kolsyrat vatten, naturligtvis.... :)


Och så var det en tidig morgon när det var mörkt ute när vi skulle iväg till dagis. Ylva blev förvånad när vi kom ut och så säger hon:
- Nån har släckt ute!
Jag kan inte låta bli att fnissa lite när hon sedan så allvarligt berättar:
- Gubben har släckt där!


Men allra gulligaste historien kommer här:
Jag har berättat för Ylva att maten som man äter hamnar i magen. Tydligen har hon funderat en del på det, för för några veckor sedan när hon hade fått en puss på munnen klappade hon sig på magen och sen sa hon:
- Nu är pussen i magen!

Life is what´s happening while your busy making plans

Det händer så mycket i mitt liv just nu. Bloggen är dåligt prioriterad. Studierna tar mycket tid, men jösses vad kul det är! Sjukgymnastyrket verkar t o m intressantare än jag trott från början. Har vart ute två halvdagar på VFU (verksamhetsförlagd utbildning, ungefär praktik) på Staffanstorp Vårdcentral. Det var betydligt mer spännande och givande än det låter.

Klassen är riktigt bra. Trevligt folk, de flesta är yngre än mig men jag kan barnsla mig ibland likväl som de kan vuxna sig lite, så det går bra ;)

Jag fyllde ju ett kvarts sekel i lördags. Har blivit uppvaktad till tusen. Partaj blev det här i lägenheten på kvällen, runt 25 personer var vi. Jag ordnade tårtbuffé, 8 tårtor, bilder kommer senare (Minna hjälpte till väldigt mycket, tack goding!). Det var mycket lyckat! Bästa födelsedagsfesten någonsin. Helt klart.

Läser anatomi för fullt nu. Det är väldigt intensivt och jag är slut i huvudet hela tiden. Kan inte koncentrera mig lika bra som de andra. Så mycket annat att tänka på, och så ovant att plugga.

Ylva trivs kanon på dagis fortfarande. Farmor hämtar henne flera gånger i veckan, så hon slipper långa dagar där. Tacksamt. Och farmor verkar trivas bra med det också.

Huvudet är väck. Det är bäst jag slutar skriva. Jag återkommer!.


RSS 2.0