Åka rullator och lukta på blommor

Idag har Ylva och jag vart i Botaniska trädgården med gammelmormor och faster Anna. Vi var inte ensamma om att söka oss till Botan i värmen, ett stort gäng studenter hade också hittat dit och slagit sig ner i gröngräset där de satt och fyllesnackade. "Hej alla baaaaarnen!" ropade Ylva när hon såg dem. Och visst har hon rätt, alkohol kan förvandla vem som helst till en barnunge..

Gammelmormor använder rullator för att kunna gå. Ylva tyckte det var lite orättvist att inte hon fick "köra rullator", men gammelmormor var snäll nog att ge henne skjuts!



På dagis håller barnen på att lära sig om våra fem sinnen. Just nu är de inne på lukten, så Ylva vill lukta på precis allt. Imorse när hon "diskade" ville hon visa mig att hon kunde lukta på vattnet. "Luktar gott!" var hennes betyg. I Botan fanns många blommor att lukta på, och visst måste de väl ha doftat bättre än kranvatten?



Igår var Andi och Ylva på Stadium och köpte en fotboll. En alldeles riktig fotboll, i minsta storleken, en sån som man brukar ha att öva teknik på. Den är alldeles lagom för hennes små fötter, så nu dribblar hon för fullt! Självklart hade vi med bollen till Botan också.


Här är resultatet!

Nu är den klar! Jag är nästan helt nöjd. Vad tycks?


Ylvas nya grej

Ylvas nya grej är att hänga saker överallt. I morse ville hon ha sitt halsband och armband, och även låna min klocka. Sen sprang hon ut i köket och pysslade en stund, innan hon hämtade mig för att visa sitt mästerverk:


Kärringar på dagis

Igår när jag hämtade lillan på dagis berättade fröken att de tänkte ha lite påskpyssel idag, och så skulle de få bli sminkade till påskkärringar. Så jag förberedde Ylva i morse, vi lånade en sjal från gammelmormor och jösses vad söt hon blev!


Projekt: skolbänk

Jag har ett projekt på gång. Har inte velat berätta förrän nu, eftersom mina projekt allt som oftast slutar med att jag kommer på något annat projekt, vilket även det slutar där, halvfärdigt och lämnat åt sitt öde. Men det här är så roligt, jag ser slutresultatet framför mig, snart är jag där.

Vi hittade en gammal skolbänk (ni vet en sån med lock, som man lägger böckerna under) med tillhörande stol i hyfsat skick i mina föräldrars källare. Snodde direkt med mig den hem, med vackra drömbilder i tankarna. Och vet ni vad!? Nu börjar den likna de där bilderna på riktigt. Ni ska få se när den är klar! Behöver ytterligare några dagar på mig.

Ungefär såhär såg bänken ut från början. (Har ingen bild så den här har jag tagit från Eniros köp och sälj).


Följande har jag lärt mig av det här projektet:

* Det tar längre tid än jag trott att måla om möbler, pga av den långa torktiden (24 h för lackfärgen jag använder) och att man så grundligt måste rengöra möbeln och slipa ner den gamla färgen. Med sandpapper och träkloss tar det tid.

* Man klarar mer än man tror! Det blir faktiskt snyggt och det är sjukt roligt att se resultatet och känna att man faktiskt har gjort det själv.

* Lackfärg går ej att tvätta bort med vatten från huden. Man måste använda lacknafta eller nagellacksborttagningsmedel. Jag valde nagellacksborttagningsmedel eftersom det kändes mindre hälsofarligt än nafta. Men guess what? Får man det i sår så svider det, rejält.

RSS 2.0