102% kött i älgkorven - hur är det möjligt?

Jag kunde inte låta bli att köpa älgkorv häromdagen. Inte för att jag var så värst sugen, utan för att jag blev så fascinerad av utsidan av paketet. Där stod att den innehöll 102% kött. Man behöver inte ha gått naturvetenskapliga programmet för att veta att 100% liksom är max. Får man skriva att den innehåller 102% kött då?
Här är bildbeviset.

Kommentarer
Postat av: karet

Halolo! och du, grattis i efterskott!!



ang. din älgkorv så stämmer det att den innehåller 102%, för det har i detta fall gått åt 102g kött för att göra 100g korv. Anledningen att det går att skriva så är det försvinner en del i processen att göra det till korv (mestadels vatten). Precis som det tex går åt 2kg tomater till 1kg ketchup.



Håller med om att det är vilseledande men ändock så stämmer det :P

2008-11-03 @ 14:01:04
Postat av: Liv

Karet: jag fattar att det funkar så när man tillverkar korven, att innehållet krymper, men man kan ju ändå inte skriva att den innehåller 102%...

2008-11-03 @ 16:30:54
Postat av: Liv

Karet: Vad jag menar är alltså att det totala innehållet kan aldrig vara mer än 100% och den här korven innehåller ju en del annat också, vilket du ser på förteckningen: vildsvinsspäck, potatisfibrer, socker, kryddor etc. Det kan alltså inte ens vara 100% kött eftersom även annat är tillsatt. Förstår du?

2008-11-03 @ 18:50:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0