Libanesiska köttbullar

Måste dela med mig av dagens middagsrecept på libanesiska köttbullar. Underbart gott, tyckte vi alla. Tur att jag gjorde dubbel sats!

1/2 dl couscous
1 dl kokande vatten
500 g köttfärs
1/2 dl finhackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk mald kanel
1/2 dl hackade pinjenötter eller valnötter (kan uteslutas)
1 ägg
1 dl vatten
olja till stekning

Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp couscous i en skål. Häll på kokande vatten och låt grynen stå i 5 minuter.
Blanda färsen med lök, vitlök, salt, kryddor, nötter och ägg. Tillsätt avsvalnad couscous och vatten. Arbeta färsen smidig.
Forma färsen till avlånga köttbullar. Bryn dem runt om i olja. Lägg över dem i en ugnssäker form. Sätt in köttbullarna i mitten av ugnen och efterstek dem ca 10 minuter.

Vi åt dem tillsammans med bulgursallad, men den var inte Ylva lika förtjust i. Den innehöll bulgur, persilja, mynta, gurka, tomater, oliver, olivolja och pressad citron. Helt okej, men inte samma toppklass som köttbullarna. De måste ni verkligen prova!

(Receptet kommer från Barbro Lönnegrens bok "100 fräsiga färsrätter".)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0