Rårakor i våffeljärn

Köpte "Hela Sveriges husman" igår, kokboken som Ica sammanställt med svenska folkets bästa moderniserade recept på husmanskost.
Föll pladask för en bild med jättesöta hjärtformade rårakor! Det som är så svårt att göra dem fina, men här är nån som kommit på att man kan grädda dem i våffeljärn. Smart! Så idag blir det Rårakor i våffeljärn till middag. Hoppas Ylva gillar det, men hon gillar ju det mesta. Som tillbehör blir det vitkålssallad.

Här är receptet för de som vill ha. Jag återkommer med resultatet.

För 4 personer.
1 1/2 kg potatis (ca 15 st)
ev 1 gul lök
1 dl flytande margarin
1 ägg
500 g vitkål (ca 1/2 huvud)
3 dl tuskisk yoghurt
5-6 msk tranbärs- eller lingonsylt
1-2 apelsiner
1 dl kolsyrat vatten
salt, grovmalen svartpeppar

1. Skala och riv potatis och ev lök. Pressa ur vätskan. Tillsätt margarin, ägg, 2 1/2 tsk salt och 1 tsk peppar. Låt stå ca 10 minter.
2. Strimla vitkålen. Blanda med yoghurt och sylt. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Vänd ner dem i salladen.
3. Tillsätt det kolsyrade vattnet till rårakssmeten. Grädda rårakorna i våffeljärn.
Servera med vitkålssallad och gärna stekt bacon.

Salladen går ju att förbereda, så det har jag gjort. Likaså skalat all potatis och lagt i en skål med vatten. Allt för att underlätta i eftermiddag när Ylva börjar bli hungrig.

Kommentarer
Postat av: Misen

Så smart med våffeljärnet! Låter riktigt gott det där!

2008-10-17 @ 11:46:50
URL: http://homeostas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0