Weekend i utlandet

När A och jag flyttade till Lund för några år sedan svor vi på att vi skulle åka över till köpenhamn åtminstone nån gång i månaden. Det blev inte riktigt så.. Faktum är  att vi bara varit tillsammans i danmark en enda gång under de här åren, och då var det på en väldigt icke-romantisk konferens.

Men i lördags var det dags. Vid tiotiden vinkade vi hejdå till Ylva och farmor. Vi satte oss på tåget till Köpenhamn och kände oss nyförälskade, för det ska man ju göra på alla hjärtans dag.

En halvtimme senare tog vi årets första steg i det kalla men soliga Köpenhamn. Vi tog bussen ut till Christianshavn och promenerade runt i Christiania en stund. Tyvärr får man ju inte fotografera där inne, och särskilt inte på "Pusher street", så det blev inget med det. Men vi gick runt där ett bra tag och fascinerades av hur annorlunda allting var. Tycker det är ganska vackert faktiskt, på något märkligt sätt. Vi slog oss ner på Morgenstedet och åt vegetarisk lunch. Väldigt gott.
Sen promenerade vi till stan igen, och checkade in på hotell Copenhagen Crown på Vesterbrogade. Helt OK budgethotell, ungefär vad vi hade förväntat oss.

Vi vilade oss ett tag på hotellet, gjorde oss hemmastadda och läste turistbroschyrer. Strax efter 17 pälsade vi på oss igen och gav oss ut i kylan. Vi promenerade till Ströget, och gick in på Erotikmuseet på Köpmagergade. Drygt två timmar gick vi runt bland fnittriga tonårsflickor och rodnande äldre gentlemän. Vi fascinerades av det mesta och rynkade näsan åt en del.

Efter Erotikmuseet var det dags för käk, vilket vi intog på en restaurang på Vesterbrogade. Minns ej namnet på restaurangen, men det spelar ingen roll för jag hade inte tänkt rekommendera den ändå. Det var helt OK mat, men inte bättre än någon annanstans. Ca 22.30 var vi tillbaka på hotellet, nöjda med dagen.

Hotellets frukost var framdukad mellan 7.30 och 11.30, oerhört generösa öppettider tyckte vi som är vana att stiga upp senast klockan 7. Vi höll oss till 9, sen kurrade magarna ordentligt och vi gick upp till matsalen på femte våningen. Frukostutbudet var som förväntat för ett budgethotell, men jag saknade något halvgrovt bröd. Som bekant är ju brödet i Danmark antingen helt vitt eller rejält grovt.

Vid 11 checkade vi ut och promenerade till Runda tornet på Köpmagergade. I en av broschyrena stod det att de skulle ha stängt på söndagar, men i den andra stod att de hade öppet alla dagar så det var egentligen en chansning att gå dit. Men de hade öppet och vi gick runt, runt och tillslut var vi uppe. Det var inte så högt som jag hade föreställt mig men roligt ändå. I tornet hade de också en utställning om Christiania, som jag tycker var mycket intressant.

Efter runda tornet letade vi upp restaurangen RizRaz på Stora kannikestraede och satte oss till bords. Och där, mina vänner, har ni nog Köpenhamns bästa buffetrestaurang. Vi kommer garanterat att besöka den igen. Jag tog om tre gånger, och Anders fyra.

Sen rullade vi till stationen och tog tåget hem till vår lilla tjej.

Kommentarer
Postat av: EllaMarie, 15 år och gravid med tvillingar.

haha tack för tipset :P Ska kolla där senare.. tycker dock det är svårt att hitta mamma avdelningar!

2009-02-16 @ 14:41:32
URL: http://ellamarie.blogg.se/
Postat av: Minna

Låter som om ni har haft det riktigt bra!

2009-02-16 @ 17:04:37
URL: http://juppepuppe.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Vad mysigt ni haft det! Jag vill oxå ju! Tyvärr var inte alla i vår familj friska på själva alla hjärtans dag!

2009-02-16 @ 19:04:53
URL: http://rebeccapettersson81.blogg.se/
Postat av: Tess

Låter som en toppenhelg! :)

2009-02-17 @ 10:15:25
URL: http://tessvarlden.blogg.se/
Postat av: Jenny

Låter som en perfekt helg! kram

2009-02-17 @ 16:05:17
Postat av: Karin

Låter som en toppenhelg, härligt! I löööv också RizRaz buffé:) puss

2009-02-18 @ 12:08:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0