Små ord av glädje

Jag älskar alla Ylvas nya ord. Det är så härligt när hon pekar på sin mun och stolt säger "mooooon". Och när det går så lätt att kommunicera med henne, när hon svarar på tilltal och enkla ja- och nejfrågor, det är så roligt!

Ett urval av de ord hon kan nu (kan betyder i det här fallet att hon uttalar dem så att vi förstår vad det är hon menar):
Mamma
Pappa
Ylva (i-ya)
Mjölk (möök)
Yoghurt (yå-utt)
Äta
Macka (nacka)
Anna (Nanna)
Morfar (måfa)
Mormor (måmå)
Farmor (famå)
Farfar (faffa)
Pelle (Ibland säger hon dock päpplää istället, som betyder äpple, mest för att det är roligt)
Äpple (päpplää)
Leia
Snutte
Napp (blir Papp ibland)
Vatten
Skorpa (årpa)
Flingor (Ingåå)
Bil
Cykel (kycke)
Katt
Docka
Klocka
Bebis (bebbi)
Vantar
Strumpor (pumpo)
Mössa (össa)

Ja, det är rätt mycket som ni ser. Och just nu verkligen exploderar det, kommer nya ord varje dag som vi inte hört henne säga innan. Och hon härmar ALLT. Det är inte utan att man blir stolt.

Sen blir det ju förstås lite knasigt ibland. Som när hon ser en man på tvn, pekar och säger "måfa" trots att det inte alls är morfar. Eller när hon ser ett foto på en bebis och säger "I-ya" (Ylva) trots att det är nån annan bebis (vi har ju visat bilder på när hon var liten så det är inte så konstigt förstås).

Kommentarer
Postat av: Minna

Gud vad duktig hon är!! (Och lite småstolt är jag att Leia är ett ord hon kan säga!) Vi får se när Leis blir lika talför... Haha! Det dröjer kanske!

2009-01-14 @ 20:09:54
Postat av: Minna

Kan tillägga också att jag nu har en blogg. juppepuppe.blogg.se

2009-01-14 @ 20:10:41
Postat av: Liv

Minna: det lär nog inte dröja särskilt länge innan Leias ordförråd exploderar! Nu när hon har börjat på dagis lär det hända en hel del :)

2009-01-16 @ 10:22:41
URL: http://livleverlivet.blogg.se/
Postat av: Karin

Hihi, med undantag av dig och Andi så är det nog jag som är näst mest fascinerad av Ylvas kommunikativa utveckling:) Under andra året händer det så fantastiskt mycket, med både ordförrådsexplosionen och begreppsutvecklingen och massa annat. Jag tycker det är så häftigt!

2009-01-20 @ 10:33:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0