Kräftlasagne med spenat
Igår lagade jag kräftlasagne. Låter det gott? Det var iallafall otroligt gott, och nästan pinsamt enkelt. Helt klart snabbmat.
Måste dela med mig av receptet:
4 portioner
200 g färska lasagneplattor
1 zucchini
1 ask körsbärstomater (250 g)
1 msk olivolja
1 burk färdig tomatsås t ex Dolmio eller Barilla 500 g (gärna med vitlök/basilika)
1 burk kräftstjärtar 330 g
1 påse färsk babyspenat 70 g
2 dl riven parmesanost 50 g
Koka upp vatten till lasagneplattorna. Skär stora bitar i mindre bitar.
Skölj och skär zucchinin på längden till fyra stavar, skär sedan i cm-tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Skölj och halvera tomaterna.
Fräs zucchini och vitlök i oljan 2 min. Tillsätt tomater och tomatsås och låt koka upp. Dra kastrullen åt sidan.
Koka lasagneplattorna 5-7 min.
Häll av kräftstjärtarna, lägg i tomatsåsen och låt dem bli ljumma.
Varva lasagneplattorna med tomatsås och spenat på fyra tallrikar. Toppa med parmesanosten och servera.
Låter verkligen jättegott. Kanske värt att prova någon dag. Kram!
Den ska jag helt klart laga!